Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stonoteniser s Downovim sindromom osvojio oko stotinu medalja (FOTO)

Preuzmite sliku

Stonoteniser Erman Cetiner s Downovim sindromom u turskom Kirklareliju poznat je pod nadimkom ”lovac na medalje” i dosad ih je osvojio oko stotinu.

Cetiner se na preporuku profesora u školi, a sada i trenera Sonera Polata počeo baviti stonim tenisom. U veoma kratkom vremenu ostvario je velike uspjehe, a brani i titulu prvaka Turske.

S medaljama se vratio s prvenstava u Južnoafričkoj Republici i Italiji održanim 2015. i 2016. godine, a njegov novi cilj je zlato na svjetskom prvenstvu koje će u oktobru biti održano u Rusiji.

Ljubav prema stonom tenisu vidljiva je i u tome što Cetiner spava sa reketom i lopticom.

Nakon posla u državnoj službi, Cetiner zajedno s majkom Gonul šeta do stadiona Ataturk, a zatim odlazi na trening.

Cetiner je za AA kazao kako vjeruje da stonim tenisom prevazilazi sve prepreke. Dodao je kako veoma voli stoni tenis i njim se bavi već 12 godina, od toga devet profesionalno.

Sretan je što svoju zemlju, kao dio reprezentacije stonotenisera s Downovim sindromom, predstavlja i inostranstvu. Cilj mu je, kazao je, biti broj jedan u svijetu u stonom tenisu.

Majka Gonul izjavila je kako je njen sin prevazišao mnoge prepreke i da ga stoni tenis usrećuje.

Trener Polat smatra kako je Cetiner vrlo uspješan sportista i rekao da niže uspjehe na prvenstvima na kojima učestvuje, a ubijeđen je da će se sa Svjetskog prvenstva u Rusiji vratiti s medaljom. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,