Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sportski izazov uz vrijedne nagrade: KBV Flek Tom Cat predstavlja Živničku trku dr. Samir Kamenjaković

Preuzmite sliku

KBV „Flek Tom Cat“ i ove godine nastavlja sa organizacijom Živiničke TRKE koja je već prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini.

Odlukom upravnog odbora KBV „Flek Tom Cat“ Živnice koji je organizator ove manifestacije ovogodišnja, ali i svaka naredna manifestacija nazvana je po nedavno preminulom gradonačelniku dr. Samiru Kamenjakoviću koji je ujedno bio i član ovog kluba.

Živnička TRKA dr. Samir Kamenjaković je trka za sve uzraste, prijave su bile otvorene do 22.05.2023. godine gdje je zvanično prijavljno 350 trkača iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Turske i Crne Gore. Međutim, zbog velikog interesovanja trkača, odlučeno je da na dan trke startni broj bez čipa mogu preuzeti i svi oni koji su zakasnii sa prijavom te na taj način mogu rekreativno da protrče sa ostalim trkačima, ali bitno je napomenuti da oni neće biti učesnici zvanične trke u borbi za najbolje i u borbi za zvanične nagrade, takođe neće dobiti unikatnu medalju zbog ograničene količine medalja za učesnike koji su se prijavili do 22.05.2023. godine putem sajta.

  • Ovogodišnja TRKA je sigurno TRKA sa najvećim brojem interesanata i prijavljenih učesnika koja je slobodno možemo reći već dobila oblik međunarodne manifestacije prepoznate među trkačima.

    Trčat ćemo ulicama grada Živinice, START će biti ispred Gradske uprave, zatim ulicom Alije Izetbegovića do raskrsnice MARKAN, zatim Prvom ulicom do kraja ulice (rasrksnice Kutić) te ćemo se spustiti ulicom Alije Izetbegovića do Gradske uprave gdje nas čeka pobjedničnko postolje i osvježenje za sve učesnike.

    Vrijedne nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji:

    Prvo mjesto 400 KM,

    Drugo mjesto 300 KM

    Treće mjesto 200 KM

    Četvrto mjesto 100 KM

    Peto mjesto 50 KM

    U stratnom paketu dobijate livenu medalju, starni broj i čip.

    “Posebno se želimo zahvaliti našim generalnim sponzorima BH Telecom i MonetizeAd koji su pružili nesebičnu podršku organizaciji naše manifestacije.

    Vidimo se u subotu u Živinicama od 15:30h kada počinje podjela starnih paketa”, stoji u saopštenju KBV Flek Tom Cat Živnice.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje