Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skuplja se pomoć odbojkašu kojem je prevarantica uzela 700.000 eura

Preuzmite sliku

Italijanski odbojkaš Roberto Cazzaniga (42) nedavno je dospio u žižu svjetskih medija nakon što je godinama slao novac ženi za koju je mislio da je brazilska manekenka Alessandra Ambrosio (40), a na kraju se ispostavilo da se dopisivao s 43-godišnjakinjom sa Sardinije koju nikada nije upoznao.

Kako su objavili italijanski mediji Cazzaniga je u prethodnih 13 godina ženi za koju je mislio da je Alessandra Ambrosio poslao 700.000 eura, a kako je sam priznao, sve je počelo kada mu je prijatelj dao telefonski broj koji je navodno pripadao ženi koja ga je htjela upoznati. Bila je to Maya, žena sa Sardinije koja ima 50 godina, koja je tvrdila da je to pseudonim koji se koristila te da je ona zapravo brazilska manekenka Alessandra Ambrosio.

Vezano | Odbojkaš mislio da je u vezi sa slavnim modelom, iskeširao 700.000 eura, pa grdno prevaren

Cazzaniga kaže da se nisu upoznali jer se onda pravdala gustim rasporedom i srčanim problemima, a za njene potrebe novac je posuđivao i od prijatelja i porodice.

Novinari su otkrili da italijanski odbojkaš nije jedini koji je prevaren i da je spisak prevarenih dugačak, a sama Valeria je objasnila da prevaru nije sama smislila.

Program Italia 1 također je pokušao spojiti njih dvoje, u Cagliariju gdje žena živi, a na parkingu je bio i Ford Fiesta kupljen Cazzaniginim novcem. Ipak, odgovora na pozive nije bilo.

No, za utjehu odbojkašu, pokrenuta je akcija za prikupljanje sredstava za isplatu oko 60.000 eura duga koji se nakupio, a Cazzaniga se zbog toga zaposlio i kao čuvar pasa.

Na platformi Gofundme.com, za pomoć odbojkašu skupljeno je oko 20.000 eura, od prijatelja, navijača, ali i stranaca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje