Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

SKPC Mejdan Tuzla: Bivši asovi Sloboda Dite ponovo ispod obruča protiv starog rivala

Preuzmite sliku

U Sportsko-kulturno privrednom centru ‘Mejdan’ u Tuzli danas će biti upriličen bogat sadržaj za ljubitelje sporta u našem gradu.

Naime, na programu su dvije revijalne utakmice povodom obilježavanja stote godišnjice osnivanja radničkog sportskog društva Sloboda.

Na inicijativu direktora SKPC ‘Mejdan’ Jasenka Elezovića i nekadašnjeg košarkaša Slobode Amira Delalića dogovoreno je odigravanje utakmice između veterana nekadašnje KK Slobode i KK Zenica Metalno.

Za domaći sastav veterana će nastupiti Delalić, Elezović, Korlatović, Osmanović, Sakić, A. Hodžić, M. Hodžić, Imamović, Mekić, Nurkanović i Sijerčić, a sa klupe će ih predvoditi treneri Pilavdžić i Isabegović.

Utakmica će biti odigrana u velikoj dvorani od 16:00 sati nakon čega će u caffe baru bi biti upriličeno zajedničko gledanje kvalifikacione utakmice za Euro 2020, između BiH i Finske koja se igra na “Bilinom polju” u Zenici od 18:00 sati.

Drugi revijalni susret će biti odrigran u maloj dvorani između veterana FK Sloboda i RK Sloboda. Ono što je svakako zanimljivo jeste da će se jedno poluvrijeme se igrati nogomet, a drugo poluvrijeme rukomet. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje