Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Školica sporta Delfin vrši upis novih članova u mlađe grupe (FOTO)

Preuzmite sliku

Školica sporta Delfin osnovana je u septembru 2014. godine i za kratak period naišla je na veliki odaziv djece i roditelja u našem gradu.

Trenutno školicu pohađa oko 35 djevojčica i dječaka od 4 do 8 godina. Školica sporta kroz stručni rad profesora tjelesnog odgoja radi tri puta sedmično po sat vremena. Polaznici su podjeljeni na dvije starosne grupe.

U klubu rade profesori tjelesnog odgoja i sporta, Lejla Softić i Mirza Kehić, koji je ujedno i koordinator projekta. Mirza je završio fakultet za tjelesni odgoj i sport 2009. godine i trener je u KK Salinas Falcons već 10 godina. Lejla je proglašena za zlatnu studenticu na našem Univerzitetu prošle godine. Pored toga ona je i profesionalna odbojkašica, koja nastupa za ŽOK Sloboda Tuzla.

Rad se zasniva na osnovnom programu koji podrazumjeva osnove gimnastike, atletike, sportske igre (fudbal, košarka, odbojka, rukomet), poligone za razvoj motoričke sposobnosti, vježbe korektivne gimnastike. Pored osnovnog programa raditi će se na dodatnim aktivnostima: obuke klizanja (koja je već održana na klizalištu Panonike), obuku skijanja, dok se u ljetnom periodu planira obuka plivanja, rolanja, vožnje bicikla, tenisa). Svi članovi Delfina su dobili na poklon majicu školice sporta, kao i grafitne, hemijske olovke, privjeske… dok ih u narednom periodu očekuje još iznenađenja i poklona.

Školica sporta Delfin vrši upis novih članova u mlađu grupu (2009 i 2010 godišta). Upis se vrši samo u ovu grupu iz razloga što je broj mjesta u grupama ograničen, radi kvalitete rada i posvećenosti pažnje svakom članu ponaosobno.Starija grupa je popunjena. Treninzi se održavaju u dvorani škole za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama, na dresi Krečanska 5, Irac.

Svi zainteresovani se mogu javiti na navedenom mjestu utorkom i petkom od 17:00 do 18:00 i subotom od 10:00 do 11:00 ili na broj telefona 060 388 08 18, facebook stranici Školica Sporta Delfin kao i na mail: skdelfin@outloook.com.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,