Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajna partija bh. odbojkašica protiv Azerbejdžana i historijska pobjeda na Evropskom prvenstvu

Preuzmite sliku

Prvi trijumf naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u historiji

Nakon uvjerljivog poraza od Srbije na otvorenju Evropskog prvenstva, ženska odbojkaška reprezentacija BiH danas je u drugom kolu grupne faze pružila odličnu partiju i rezultatom 3:0 je savladala selekciju Azerbejdžana.

Azerbejdžan je također u prvom kolu doživio poraz i to sa uvjerljivih 3:0 protiv Belgije, a bilo je jasno da je naš nacionalni tim favorit u ovom duelu. To su naše djevojke od samog početka meča i opravdale, te su prvi set dobile vrlo komforno, sa 25:14.

Bilo je jasno da neće naš tim tek tako uspjeti da odigra cijeli meč, a u drugom setu je došlo do blagog pada u igri reprezentacije BiH. Ipak, u ključnim momentima, sjajnom borbenošću naše djevojke su uspjele doći do važnih poena, te su ovaj set dobile sa 25:23 i bile su nadomak pobjede.

Nakon izjednačenog otvorenja trećeg seta, rezultat je bio 8:8 i djelovalo je da ova dionica igre može otići na bilo koju stranu. Ipak, tada naše cure ubacuju u brzinu više, igraju sjajno i stižu do prednosti od pet i šest poena, te praktično dobijaju set. Na kraju su ga završile sa 25:17, a meč je okončan sa ukupnih 3:0 za naš tim.

Naš tim u utorak igra narednu utakmicu, a protivnik će biti selekcija Francuske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,