Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajna borba Tysona Furyja, Chisora izdržao do desete runde

Preuzmite sliku

Engleski bokser Tyson Fury savladao je večeras u Londonu na stadionu Tottenhama sunjarodnjaka Dereka Chisoru u borbi za WBC pojas.

Fury je meč dobio u desetoj rundi, kada su sudije prekinule borbu, nakon što je Chisora dobio nekoliko ozbiljnih povreda.

Dugo se čekao novi meč Furyja, a popularni Kralj cigana dobio je velike kritike što je za protivnika odabrao Chisoru, kojeg su mnogi smatrali nedostojnim. Chisora je u karijeri zabilježio 12 poraza, dok Fury nikad nije poražen, stariji je od Furyja pune četiri godine i generalno je daleko od boksera koji bi Furyju trebao biti u stanju ozbiljnije zaprijetiti.

Fury je krenuo silovito i već je u prvoj rundi uzdrmao Chisoru, a u drugoj ga je umalo nokautirao, no ovaj je uspio ostati na nogama. Potom je nastavio dobijati rundu za rundom, a u petoj rundi Chisora je ponovo umalo nokautiran.

Djelovalo je u pojedinim momentima da će se Chisora srušiti, ali treba mu odati priznanje na broju udaraca koje je primio bez da odustane. Trajalo je to sve do desete runde, kada sudija prekida meč i dodjeljuje pobjedu Furyju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,