Srijeda, 5. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sin Michaela Scumachera poslao emotivno pismo javnosti

Michael Scumacher je 29. decembra 2013. godine teško nastradao na skijanju u francuskim Alpama. Od tog dana nije se pojavljivao u javnosti, a porodica krije informacije o njegovom stanju, piše Index.hr

“On je u najboljim mogućim rukama i dajemo sve od sebe kako bismo mu pomogli. Shvatite nas, slijedimo njegove želje da njegovo zdravlje ostane tajna. Sve što je ljudski moguće kako bismo mu pomogli, mi radimo. Tako osjetljivu temu, kao što je zdravlje, držimo u privatnosti jer on to želi”, rekla je Schumacherova supruga Corinna koja je dosad javnosti otkrila jedino da se sedmerostruki prvak Formule 1 ne može kretati.

Michaelovim stopama u Formuli je krenuo njegov sin Mick. Vozi za Ferrarijevu filijalu u Formuli 2 i pohađa Ferrarijevu akademiju. Mick je na stranici svog sponzora napisao otvoreno pismo gdje se u jednom dijelu dotakao oca.

“Jako rano sam shvatio da želim biti vozač Formule 1 i prvak. Uskočio sam u go-kart kada sam imao tri godine, a s osam sam već vozio takmičenja. Kada sam imao 11-12 godina, shvatio sam da se time želim profesionalno baviti.

Koristio sam različita imena kako bih se takmičio a da me se ne gleda kao Schumacherovog sina. Iskreno, ne osjećam pritisak koji moje ime nosi niti radim sve isto što je radio moj otac. Većina stresa dolazi zbog pritiska koji sam sebi stavljam kada razmišljam u čemu sam pogriješio i šta sam mogao napraviti bolje.

Ljudi znaju samo ono iz medija, iz naslova o mom ocu. To razumijem jer ipak je on kad sam se ja rodio bio svjetski prvak pet puta u nizu. To je nevjerovatno, znam. Međutim, ja svog oca nikad nisam gledao samo kao najboljeg vozača na svijetu. Prvenstveno, on je moj otac koji me naučio puno lekcija. Jedna od njih je da ostanem svoj, da nikad ne letim previsoko ili da padam prenisko”, napisao je 21-godišnji Mick koji je prošlu sezonu završio na 12. mjestu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,