Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sestre Ema i Lana Lovrić prvoplasirane na Međunarodnom memorijalnom turniru “Kemo Fazlić“

Preuzmite sliku

U subotu se Sportskoj dvorani Ilijaš održao 28. Međunarodni memorijalni turnir “Kemo Fazlić“ u organizaciji STK „Željezničar“.

Ovo je Međunarodni turnir koji se svake godine održava u čast dugogodišnjeg člana STK“Željezničar“ Keme Fazlića, koji je dao život za odbranu BiH.

Turnir se održava dvadesetosmu godinu zaredom. Ove godine nastupilo je rekordnih preko 200 takmičara, uz veliki broj mladih stonotenisera i stonoteniserski.

  • Za Stonoteniski klub Kreka Tuzla nastupile su sestre Ema i Lana Lovrić koje su osvojile prva mjesta u svojim kategorijama. Ema Lovrić turnir je završila kao prvoplasirana u kategoriji juniora dok je njena mlađa sestra Lana Lovrić bila prva u kategoriji mlađih kadeta.

  • Ema nas je svakako navikla već godinama unazad na prva mjesta i medalje, a prema svemu sudeći i mlađa sestra Lana kojoj je starija sestra veliki uzor i podrška ide njenim stopama.

  • Predsjednik Upravnog odbora STK „Željezničar“ Midhat Osmanbegović izrazio je veliko zadovoljstvo uspješno organizovanim 28. Međunarodnim memorijalnim turnirom “Kemo Fazlić“. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje