Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šaran od 12,4 kg u rukama Jasmina Kobilice (FOTO)

Preuzmite sliku

Ribolovac Jasmin Kobilica u subotu 5.jula bio je spretan i sretan sa svojim štapovima i iz vode uspio da izvuče šarana kapitalaca teškog čak 12,4 kilograma, piše bistrobih.ba.

Imao sam malo slobodnog vremena pa sam za kratko “izletio” do vode. Lovio sam u Mitterwasser Asten (Austrija) sa dva meni omiljena štapa – Shimano Tribal 2,74 – 3lbs, mašinama Shimano Baitruner 6000, silkom Fox 0.35 mm i silkom pelzer 0.40 mm. Obično na ovom djelu vode koristim jači materijal zbog mnogo drveća u vodi. Za ovaj ribolov sam odlučio da lovim na boile pop-up ananas 18 i 14 mm od proizvođača Mainline. Inače, ananas mi je jedna od omiljenih aroma i radi na svakoj vodi” priča Jasmin i dodaje.

Mamce sam ubacio u vodu oko 16:30 sati i oko 17:00 sati sam već imao prvi udarac – nije bilo pipkanja nego je šaran žestoko povuko i signalizator je “zavrištao”. Brzo sam zgrabio štap jer je šaran već bio blizu drveća. Kočnicu sam morao maksimalno zategnuti jer je bilo “ili-ili” – ili ću ga okrenuti prema meni ili će otići u granje. Srećom, uspio sam ga okrenuti i uprkos tome što je razdaljina između njega i mene bila svega nekoliko metara, trebalo mi je pet minuta da ga izvučem na suho” – opisuje Kobilica.

Šaran je težio 12,40 kilograma i nakon fotografisanja, vraćen je u vodu. Nakon 15-ak minuta se ponovo začuo signalizator, međutim riba je otišla u granje. Jasmin je lovio sam na dužini od svega 10 metara i na dubini od 1.5 metara, odmah ispod samog drveća koje se nalazi na drugoj obali vode, a što se može vidjeti na jednoj od fotografija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,