Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Salines Tuzla City dočekuje nekadašnjeg prvaka Evrope: Stigao i brazilski internacionalac Thiago Bolihna

Preuzmite sliku

U šesnaestini finala UEFA Lige prvaka futsaleri Salines Tuzla Cityja će u dvorani Hotela „Hills“ u Sarajevu dočekati viceprvaka Rusije ekipu Ugre iz Yugorska koja je 2016. osvojila titulu prvaka Evrope.

  • „Slagao bih vas sve kada bih rekao da ekipa iz Rusije nije favorit. Mi smo u šesnaestinu finala UEFA Lige prvaka došli nakon eliminacije FC Encampa iz Andore. Pobijedili smo sa 10:3 na gostujućem terenu i došli do prve domaće historijske utakmice, odnosno među 32 ekipe u Evropi. Naš rival je izuzetno organizovan tim, iza njih stoji moćni sponzor, ali svakako da se nećemo olako predati“, kazao je Predrag Raić, trener FC Salines Tuzla Cityja.

  • Tim iz Tuzle je pretrpio nekoliko promjena. Nekoliko igrača se žali na povrede, ali je u Tuzlu stigao i brazilski internacionalac Thiago Bolihna, koji je s reprezentacijom Azerbejdžana igrao na evropskim i svjetskim prvenstvima.

  • „U desetak dana koliko sam ovdje uvidio sam da moja nova ekipa ima potencijala. Dobro poznajem ekipu Ugra Yugorsk jer sam igrao u Futsal ligi Rusije. Nekad prije bi rekli kako su favoriti ekipe iz Španije, Portugala, Brazila, Rusije… U futsal se sve više ulaže i klubovi iz drugih krajeva Evrope imaju svoje realne šanse za uspjeh“, kazao je Bolihna koji će u duelu sa ruskom ekipom imati svoj debi u FC Salines Tuzla City.

  • Nakon osvajanja šampionske titule u prvenstvu BiH rukovodstvo FC Salines Tuzla Cityja se nadalo da će evropske utakmice igrati u SKPC „Mejdan“. No, u poplavi je ljetos potopljena velika dvorana tuzlanskog sportskog centra zbog čega su se u tuzlaskom klubu odlučili za domaćinstvo u Areni „Hills“ u Sarajevu.

    Utakmica se igra u subotu 16. januara sa početkom u 19 sati uz direktan prijenos na BHT HD kanalu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje