Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukomet: Derbi “Solara” i “Jarčeva” utakmica u kojoj se pobjednik već zna!

rksloboda
Preuzmite sliku

Nakon mnogo godina Tuzla i Mejdan će ponovo biti poprište rukometnog gradskog derbija, ovaj put između Solara i Jarčeva.

rksloboda

U okviru drugog kola, Prve lige FBIH – sjever za rukometaše u Mejdanu će se sastati dvije rukometne ekipe iz našeg grada. Pored činjenice što su obje ekipe iz Tuzle, radi se i o klubovima u kojima je na razne načine uključeno mnogo bivših igrača RK Sloboda Solane.

U crveno-crnom taboru tu su bivši igrači Kadić i Bulić koji su dugo godina i sa velikim uspjehom nosili crveno-crni dres, te iz sebe imaju mnogo igračkog iskustva i odigranih utakmica, a sa druge strane su Bašić i Ađulović, također bivši Slobodini grači koji su mnogo ranije okončali svoje karijere i svoju rukometnu aktivnost usmjerili na rad sa mladima u novoformiranom gradskom klubu ORK Tuzla.

orktuzla

I sa jedne i sa druge strane riječ je o trenerima sa relativno kratkim trenerskim stažom. Tim više, želja za dokazivanjem u Prvoj ligi FBiH je sigurno jednaka onoj koja je iz utakmice u utakmicu bila prisutna u vrijeme njihovog aktivnog igranja. Koliko će mudrost i znanje dugogodišnjeg postizanja golova biti dovoljna trenerima da jednako dobro postave taktiku svojim igračima, vidjet ćemo u Subotu u 18:30h u maloj dvorani SKPC Mejdan.

Jednu stvar sa sigurnošću možemo konstatovati, a to je činjenica da sama riječ “gradski derbi” sama po sebi daje sve ono što u ovom gradu već godinama u sportskom smislu nedostaje, a to su: pozitivni naboj, rivalitet, želja za pobjedom, navijači i još mnogo toga…

Stoga, pozivamo vas da svojim prisustvom doneste upravo ono bez čega jedan gradski derbi nebi bio ono što usitinu jeste, a to su pune tribine…

I prije početka utakmice pobjednik se već zna, u našem gradu u subotu sigurno će pobjediti: Rukomet!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: