Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

RSD Sloboda: Pomozite nam da Tuzla dobije kuću sporta (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na današnjoj konferencije za medije, povodom 100 godina kontinuiranog rada i postojanja RSD “Sloboda” Tuzla, građanima Tuzle i Tuzlanskog kantona upućen je poziv da daju svoj doprinos obilježavanju ovog velikog jubileja.

Naime, RSD “Sloboda” poziva sve one koji u svojim arhivama posjeduju neku vrstu materijalne ili nematerijalne građe (fotografije, video zapise, suvenire, novinske tekstove…) vezane za kontinuitet postojanja ovog sportskog društva da kontaktiraju RSD “Sloboda” i ustupe im, privremeno ili trajno svoj materijal i tako budu dio obilježavanja ovog velikog i značajnog jubileja, jedinstvenog u regionu.

Prema riječima sekretara RSD “Sloboda” Jasenka Elezovića, postoji ideja da se u Tuzli oformi tzv. kuća sporta, ali za realizaciju ovog projekta potrebno je da se svi uključe i daju svoj doprinos kako bi Sloboda na jedan dostojanstven način obilježila svoj 100. rođendan i na mlađe generacije prenijela i upoznala ih sa značajem ovog sportskog društva.

Također, na konferenciji je istaknuto kao će u sklopu niza aktivnosti obilježavanja stogodišnjice biti snimljen dokumentarni film, ali i napisana knjiga o čemu će javnost imati više informacija u narednom periodu.

Svi koji se želite uključiti u ovaj projekat, možete kontaktirati RSD “Sloboda” na brojeve telefona: 035/271-281 ili putem e-maila info@rsdsloboda.ba, ili lično na adresu društva Trg stara Tržnica 10, iznad kafića Sloboda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje