Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Robert Stieglitz i Adnan Ćatić okončali meč bez pobjednika! (FOTO)

Preuzmite sliku

Robert Stieglitz i Felix Sturm (Adnan Ćatić), dva njemačka najbolja i najpopularnija borca u posljednjih deset godina, konačno su se sastali u ringu, bio je to dugo očekivani obračun.

Stieglitz, je dva puta u super-srednjoj kategoriji bio šampion, a Sturm, četiri puta u srednjoj kategoriji u svijetu, sastali se se večeras u Porsche Areni u Stuttgartu, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta a gotovo cijelo vrijeme trajanja borbe sa tribina je odjekivalo: “Bosnom behar probeharao”, “Ado, Ado”, “Ovo je Bosna” i sl… 

  • adnan-catic-mec-face
  • Adnan Ćatić je prije samog meča istakao da je za svog protivnika pripremio nekoliko “iznenađenja”. U prvoj rundi Ćatić je pokazao dominaciju u ringu te nekoliko puta agresivno napadao Roberta Stieglitza te držao meč u svojim rukama.

    U drugoj i trećoj rundi prilično izjednačena borba i razmjena udaraca. U četvrtoj rundi Robert Stieglitz uputo je jedan precizan prednji kroše što je bio ujedno i jedan od ozbiljnijih napada u petoj rundi. Ćatić je puštao Stieglitza da upućuje udarce, kada se i stekao dojam da Ćatić “studira” svog protivnika i da čeka pravi udarac.

    U petoj i šestoj rundi borba je bila izjednačena, ali je Ćatić i dalje bio u prednosti pogotovo onoj psihološkoj zbog izuzetne publike u Stuttgartu. U sedmoj rundi Ćatić je nastavio sa pametnom borbom, zadavao je “pametne” udarce koji su donosili sigurne bodove.

  • catic-robert-face-boks
  • U osmoj rundi, manje snage, slabiji udarci ali povećana koncetracija boksera na obje strane. Ćatić uspjevao da kapitualizira svoje udarce, boksajući veoma inteligentno. Ipak, u nekoliko navrata Robert Stieglitz pokazuje da je veoma kvalitetan i iskusan borac koji svakog trenutka može iznenaditi svog protivnka.

    Pred kraj devete runde Robert Stieglitz se budi i zadaje nekoliko jakih udaraca Ćatiću, koji se nekoliko sekundi pred kraj runde, uspjeva revanširati sa par jakih i preciznih udaraca, te sačuvati stečenu prednost. Devetu rundu je obilježila i povreda desnog oka (posjekotina) Ćatića, koju je uzrokovao “nemamjeran” udarac glavom Stieglitza.

  • catic-rober-face-nerijeseno
  • Početkom desete runde Ćatić je koristio umor svog protivnika, te agresivnim napadima uspjevao pogađati Stieglitza, koji mu se pred kraj runde  revanširao i pokazao da još ima dovoljno snage za najvažnije dvije, posljednje runde.

    Pretposljednja jedanaesta runda, otvorila je meč u potpunosti, otvoreni udarci na obje strane, tempo i intezitet borbe kao sa početka meča. Ćatić je svom protivniku zadao nekoliko preciznih udaraca te pred kraj runde uspio podići publiku na noge.

    Posljednja dvanaesta runda, iako vidno umoran Stieglitz je krenuo na “sve ili ništa”, dok je Ćatić skoncentrisano boksao i zadnjim direktima pogađao svog protivnika, koji mu je u nekoliko navrata ozbiljno uzvratio.

  • adnan-catic-sttutgart
  • Adnan Ćatić i Robert Stieglitz sudijskom odlukom boksali su bez pobjednika, publika u dvorani kao i gledatelji pored malih ekrana mogli su posmatrati uistinu fenomenalan bokserski meč. Ko će i kada izazvati Artura Abrahama, vlasnika šampionskog pojasa u WBO verziji ostaje nam da vidimo…

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje