Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ritmičarke tuzlanske Slobode osvojile 13 medalja na međunarodnom turniru u Budimpešti

Preuzmite sliku

Gimnastičarke tuzlanske Slobode osvojile su 13 medalja na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom “Mikulas Cup 2022” u Budimpešti.

Članice Kluba ritmičke gimnastike Sloboda osvojile su šest zlatnih, dvije srebrene i pet bronzanih medalja.

Nastupilo je sedam gimnastičarki u individualnim vježbama u kategorijama pre-juniorke, juniorke i seniorke.

Najuspješnija je bila Esma Huskanović koja je osvojila tri zlata i pehar. Džejla Hujdurović okitila se sa dvije zlatne te jednom bronzanom medaljom i peharom, dok je Irma Jukić osvojila zlato, bronzu i pehar.

Nejla Muradbegović osvojila je po jednu srebrenu i bronzanu medalju i pehar, Iman Ušćuplić jednu srebrenu medalju i pehar, a Sara Muradbegović i Elena Lončar po jednu bronzanu medalju i pehar.

– Na ovako jakom i kvalitetnom međunarodnom turniru na kojem su učestvovali klubovi iz 17 zemalja, osvojiti ove medalje i pehare je zaista veliki uspjeh. Kontinuitet, ozbiljan i kvalitetan rad na treninzima je dao svoje rezultate. Veoma sam zadovoljna nastupom svih svojih takmičarki i još jednom im čestitam na tome – rekla je glavna trenerica Svitlana Tinjić.

Na ovom turniru učastvovalo je 390 gimnastičarki iz 41 kluba iz 17 zemalja širom svijeta.

Sljedeći nastup gimnastičarki KRSG Sloboda je od 16. do 18. decembrana dva turnira. Jedna ekipa učestvuje na “Christmas Cupu” u Zagrebu, a druga na “Arabesque Cupu” u Sarajevu, saopćeno je iz KRSG Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje