Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci svečano dočekana u Tuzli (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu danas je reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci sletjela na tuzlanski aerodrom gdje su ih dočekale porodice, prijatelji i navijači.

Današnji doček reprezentativaca organizirala je Koordinacija boračkih saveza Tuzlanskog kantona kako bi se, ističu, proslavilo ˝srebro zlata vrijedno˝.

U prekjučer odigranoj utakmici u Hagu, u Holandiji, izabranici selektora Mirze Hrustemovića poraženi su od Irana rezultatom 3:0 u setovima, a drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu našoj je selekciji osiguralo nastup na Paraolimpijskim igrama.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu reprezentacija BiH je u grupnoj fazi takmičenja s maksimalnim rezultatima savladala selekcije Iraka, Egipta i Poljske, u četvrtfinalu je eliminiarala evropskog prvaka Rusiju sa 3:1, a istim rezultatom polufinalu je bila bolja i od Brazila.

Inače, pored tri titule svjetskih prvaka, najtrofejniji bh. sportski kolektiv u riznici još ima devet naslova evropskih i tri naslova paraolimpijskih prvaka. U video prilogu pogledajte šta su na dočeku za medije izjavili bh. reprezentativci Sabahudin Delalić i Ermin Jusufović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje