Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Red Bull King of the Rock: Košarka jedan na jedan!

red-bull-basket
Preuzmite sliku

Traži se najbolji košarkaš koji će BiH predstavljati na svjetskom jedan-na-jedan košarkaškom turniru koji se održava u San Francisku (SAD).

\"red-bull-basket\"Talentovani košarkaši se mogu prijaviti na kvalifikacione turnire koji se održavaju u 4 grada, a bh. finale nakon koga će biti poznat putnik u SAD, održava se 26.8.2012. godine u Sarajevu.

Dugih 29 godina, više od 1 500 zatvorenika sanjalo je isključivo o bjekstvu sa Alkatraza. U 2012. godini hiljade ljudi će dati sve od sebe da dospiju na isto to ostrvo, a svi sa istim ciljem: da osvoje 20 000 US dolara i titulu Red Bull King of the Rock.

Red Bull King of the Rock, jedan na jedan ulično takmičenje u košarci, je prvo zvanično sportsko takmičenje ikada održano u legendarnom zatvorskom dvorištu na Alcatrazu (poznatom i kao \”The Rock\”: \”Stijena\”).

\"red-bull-basket1\"Prvi put je ovaj turnir organizovan 2010. godine, sa takmičarima iz SAD, da bi već naredne godine postao internacionalan, okupivši 64 vrhunska igrača iz cijelog svijeta. Ove godine turnir je još internacionalniji i dovodi novu grupu od 64 takmičara iz 25 zemalja. Jedan na jedan ulično takmičenje u košarci se odvija po nokaut sistemu.

Iz svakog grada po osam najboljih ide na državno finale koje će se održati u Sarajevu, 26. augusta, u 18h na Metalacu.

Nagrada za pobjednika BiH finala je putovanje u San Francisco na svjetsko finale Red Bull King of the Rock 22. septembra 2012. godine u Alcatrazu, te novčana nagrada od 500 KM. Za drugoplasiranog i trećeplasiranog takođe su predviđene nagrade, a svi učesnici državnog finala dobiće poklone sponzora. Nagrade za pobjednike gradskih kvalifikacija iznose po 500 KM.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: