Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Red Bull Cliff Diving ovog vikenda u Kopenhagenu, posljednja stanica prije Mostara

Preuzmite sliku

Ovog vikenda se u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, održava peto takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2018. Biće to ujedno i posljednja stanica prije nego što 8. septembra najbolji svjetski skakači i skakačice ponovo dođu u Mostar.

Takmičenje u danskoj prijestonici će biti 70. stanica u historiji Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, koje ove godine obilježava jubilarnu 10. sezonu. Zbog infrastrukturnih ograničenja, nastupiće samo muškarci, dok žene svoje prvenstvo nastavljaju u Mostaru.

  • Platforma za skokove, visoka 27 metara, biće postavljena na krovu zgrade čuvene kopenhaške Opere, od koje se pruža predivan pogled na kraljevsku palaču Amalienborg na suprotnoj strani luke.

    Šestostruki prvak Gary Hunt se, nakon rezultatske krize u prvom dijelu sezone, vratio u top formu i zabilježio pobjedu na prethodnom takmičenju. Britanac je ranijih godina dva puta trijumfovao u Kopenhagenu, a sada će pokušati da dođe i do treće pobjede.

    Više je skakača koji su u stanju da mu pomrse račune, a predvode ih aktuelni prvak Jonathan Paredes (Meksiko), koji također ulazi u pravu formu nakon nešto sporijeg starta sezone, te Amerikanac Steven LoBue, trenutno vodeći u ukupnom poretku i jedini skakač sa dvije pobjede ove sezone.

  • Dvije sedmice nakon takmičenja u Kopenhagenu svjetska cliff diving elita seli se u Mostar, gdje će 8. septembra četvrtu godinu uzastopno izvoditi svoje vratolomne akrobacije, u novom spektaklu na Starom mostu.

    Takmičenje u Kopenhagenu biće prenošeno direktno u subotu 25. augusta na www.redbullcliffdiving.com i Red Bull TV, te Facebook i YouTube kanalima prvenstva, s početkom u 14:45 sati. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: