Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prvenstvo Specijalne olimpijade u košarci: Tuzla će ugostit više od 180 osoba sa invaliditetom iz 15 bh. klubova

Preuzmite sliku

Povodom Prvenstva Specijalne olimpijade u košarci, koje će ove godine biti održano 17.novembra u SKPC Mejdan u Tuzli, sa predstavnicima Kluba specijalnih sportova „Tuzla“ i Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla danas su razgovarali ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović i kantonalni ministar finansija Jakub Suljkanović.

Vlada Tuzlanskog kantona će podržati ovaj događaj od izuzetnog značaja za sport i osobe sa invaliditetom, a Klub specijalnih sportova poziva sve koji žele biti dio projekta da pomognu njegovu realizaciju. Tradicija organizacije prvenstva se nastavlja i ove godine, kao Klub sa najvise organizacija Prvenstava u Specijalnoj Olmpijadi.

Prvenstvo Specijalne olimpijade u košarci ugostit će više od 180 osoba sa invaliditetom iz 15 bosanskohercegovačkih klubova iz 10 BH gradova.

Ovo je prilika da osobe sa invaliditetom pokažu da jesu aktivan učesnik u životu bosanskohercegovačkog društva i sporta kao njegovog izuzetno važnog segmenta. Imajuću to u vidu, iz Kluba specijalnih sportova „Tuzla“ pozivaju sve da se pridruže što uspješnijoj organizaciji i realizaciji ovog projekta. Nedvojbenu podršku danas je dala Vlada Tuzlanskog kantona, a očekuje se učešće i drugih nivoa vlasti, organizacija, privrednih društava i pojedinaca da se odazovu ovom pozivu.

Sastanku koji je danas upriličen u Vladi Tuzlanskog kantona prisustvovali su ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Zlatan Muratović, kantonalni ministar finansija Jakub Suljkanović, predsjednica Kluba specijalnih sportova Tuzla Nermina Mujić, članica Organizacionog odbora kluba Edina Isaković i direktor Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Klub specijalnih sportova „Tuzla“ je prvi osnovani klub Specijalne olimpijade u Bosni i Hercegovini. Cilj je omogućiti takmičarima, osobama sa invaliditetom omogućiti što bolje uslove za trenažni proces i podizanje svijesti javnosti o vrijednosti i značaju uključivanja u društvo osoba sa invaliditetom Prethodnih godina Prvenstvo Specijalne olimpijade bilo je u oblasti atletike, a ove godine u košarci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje