Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prodavao je užinu u školi kako bi uštedio, a danas je poznati fitness model

Preuzmite sliku

ILIYA Csikov je godinama bio žrtva zlostavljanja zbog svoje mršave građe, a onda se potpuno transformirao. Danas ima 22 godine te živi u Velikoj Britaniji, doselio se iz Bugarske.

U tinejdžerskoj dobi je imao problema sa samopouzdanjem jer se često suočavao s kritikama na račun svog izgleda. Kako bi to promijenio, sa 16 godina je počeo trenirati s utezima i naporno je radio da bi transformisao vlastiti izgled. Da je uspio u svom naumu, potvrđuje činjenica i da je on danas fitness model, a može se pohvaliti i zavidnim trbušnjacima, kao i isklesanim tijelom.

  • Sa 12 godina se sa porodicom preselio u Veliku Britaniju gdje su jedva sklapali kraj s krajem. Kako bi im pomogao, prodavao je svoju školsku užinu, najčešće sendviče, i spremao novac u kutiju pod svojim krevetom čuvajući ga za “crne dane”. Zbog gladovanja je dodatno izgubio na kilaži i postao još mršaviji.

    Kada su njegovi roditelji saznali šta radi, novac su odnijeli u banku i otvorili štednju na njegovo ime. Nakon što je završio školu, posvetio se vlastitoj transformaciji, a prve rezultate je primijetio nakon samo tri mjeseca vježbanja.

  • “Prvi korak koji sam napravio je to da sam napokon postao iskren prema sebi o tome kako izgledam i kako se osjećam”, rekao je otkrivši da se manjak samopouzdanja odrazio i na njegov društveni život. Izolirao se i posvetio samo igranju videoigrica. Tek nakon što je sam sebi priznao u čemu je problem, odlučio je da više nikada neće biti žrtva izrugivanja i zlostavljanja.

    Danas njegov rad na društvenim mrežama prati više od 30 hiljada ljudi, a vježba pet do šest puta sedmično. Pazi na prehranu i radi vježbe visokog intenziteta, a iako ima samo 11 posto tjelesne masti, dnevno jede minimalno 2500 kalorija.

    O svojoj nevjerovatnoj transformaciji je govorio i na YouTube kanalu koji je pokrenuo kako bi i druge potaknuo na promjenu. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje