Foto: Tuzlanski.ba

Ryan Riess (23) bio je najmlađi finalist na Svjetskom prvenstvu u Texas Hold'emu u Las Vegasu. Osim novca dobio je i pobjedničku narukvicu od dragog kamenja...

Ryan-Riess1Amerikanac Ryan Riess (23) iz Michigana plakao je od sreće i zagrlio majku nakon što je osvojio 8,4 miliona dolara na Svjetskom prvenstvu u pokeru u Las Vegasu. Dobio je i svjetlucavu pobjedničku narukvicu, piše Daily Mail.

Prije samo godinu dana nije imao ni centa u džepu. Sreća nije bila na njegovoj strani. Međutim, sve se promijenilo na Prvenstvu u pokeru u Indiani prošle godine. Završio je kao drugi i od tada je krenuo njegov zvjezdani uspjeh.

U finalu 'no limit Texas Hold'ema' pobijedio je Jaya Farbera Pandu. Odigrali su 90 ruka u četiri sata. Dodatni pritisak radio je i novac i narukvica koji su bili na stolu. Panda je bio prisiljen ići u 'all in' s damom i peticom, a Riess Zvijer ga je pratio. Nakon što je pokazao kralja i asa digao je ruke u zrak.

Ryan-Riess

Najmlađi finalist sjeo je za finalni stol u dresu Detroit Lionsa. U jednom trenutku počeo mu se smanjivati broj čipova, ali brzo se vratio. Riess, Farber i sedam drugih finalista izbacili su 6352 druga igrača još u julu. Ulaz na turnir bio je 10.000 dolara. (24sata.hr)