Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijavite se za najveće svjetsko takmičenje u freestyle nogometu

Preuzmite sliku

Najveće i najprestižnije globalno takmičenje u freestyle nogometu, Red Bull Street Style, bit će održano i ove godine.

Turnir se u potpunosti seli u online format, dajući priliku većem broju učesnika nego ikad – iz svih zemalja svijeta, pa tako i Bosne i Hercegovine – da se prijave i demonstriraju svoje umijeće u baratanju loptom.

Nakon više od decenije Svjetskih finala pred punim tribinama, Red Bull Street Style 2020 će biti održan online, a prijave za ovogodišnje izdanje su već otvorene. Pravo učešća imaju sve osobe starije od 16 godina, iz svih zemalja svijeta.

 • Sve što je potrebno jeste da snimite i na www.redbullstreetstyle.com pošaljete video u kojem ćete u 30 sekundi predstaviti svoju vještinu s loptom (ukupno trajanje videa ne smije prelaziti 45 sekundi).

  Snimak treba biti u horizontalnom (pejzažnom) formatu, bez montaže i bez muzike. Prijave će ocijeniti sudije po izboru WFFA (Svjetska asocijacija freestyle nogometa), nakon čega će  biti odabrano najboljih 200 u muškoj i najboljih 60 u ženskoj konkurenciji. Takmičari će se potom suočiti sa nekoliko specifičnih izazova na teme muzikalnosti, izvođenja trikova i kreativnosti.

  Sa svakim izazovom, krug kandidata će se sužavati, sve dok ne preostane 16 muškaraca i 8 žena. Oni će potom učestvovati u velikom online Svjetskom finalu, koje će biti prenošeno u cijelom svijetu putem internet streama.

 • Bosnu i Hercegovinu je 2010. godine u sklopu ovog takmičenja posjetio legendarni Edgar Davids, dok se 2012. među sudijama bh. finala na krovu Bosmala našao naš proslavljeni nogometaš Vedad Ibišević.

  Red Bull Street Style od 2008. godine promoviše freestyle nogomet i pronalazi najbolje svjetske, umjetnike s loptom. Među sudijama ovog takmičenja našle su se nogometne legende kao što su Roberto Carlos, Gary Neville, Fabio Cannavaro, već pomenuti Davids, Luís “Nani” Almeida

  Za detalje o takmičenju, prijavama i rokovima, posjetite www.redbullstreetstyle.com.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,