Petak, 7. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijave do nedjelje: U Tuzli prvi put “Ironman” takmičenje”

Preuzmite sliku

Danas je upriličena press koferencija povodom organizacije takmičenja tuzlanski “Ironman” koje će se održati u ponedjeljak 26. juna u okviru manifestacije 23. Ljetni univerzitet.

„Ovo je prvo ovakvo takmičenje koje se organizuje u Tuzli i zaista me raduje što će se pružiti prilika pojedincima, sportskim klubovima da učestvuju kroz ovakav oblik nadmetanja. S obzirom, da će se učesnici takmičiti u disciplinama plivanje i trčanje, sklekovi, čučnjevi, skok iz mjesta, sunožni skokovi na stepenicama, preskakanje stepenica na jednoj nozi i prevrtanje traktorske gume pokazuje da su to uglavnom ne posebno prezahtjevne vježbe što će nadam se privući veliki broj zainteresovanih za ovakav vid takmičenja”, rekao je Zlatan Saračević, prof. TZO, koji je i Ambasador ovog takmičenja.

Organizatori ovog takmičenja Centar za sport Univerziteta u Tuzli i Univerzitetsko sportsko društvo obezbjedili su i nagrade za pobjednike, besplatan rafting na Neretvi, trenažni procesi u modernim fitnes centrima i mnoge druge.

Programi su namjenjeni građanstvu, studentima i zaposlenicima Univerziteta. Prijave za aktivnost tuzlanski „IRONMAN” do 24.6.2018. godine na e-mail: centarzasport@untz.ba ili na broj telefona 061/738-580.

Prijavi se za tuzlanski Ironman i osvoji besplatan rafting na Neretvi , mjesečnu kartu Fitnes centra Body Control i druge vrijedne nagrade.

Sponzori takmičenja: Univerzitetsko sportsko društvo Univerziteta u Tuzli, JKP Panonica Tuzla, Fitnes centar „Body Control”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,