Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preživjela moždani udar i debituje na Olimpijskim igrama u 54. godini

Preuzmite sliku

Brazilska streljačica Janice Teixeira debitovat će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u dobi od 54 godine, što je samo po sebi veliko dostignuće, no još je veće i stoga što je ova natjecateljica u disciplini trap ispunila olimpijsku normu iako je 2008. godine jedva preživjela moždani udar.

Teixeira je dobila moždani udar dok je radila kao televizijska komentatorica na Olimpijskim igrama u Pekingu.

“Prevezena sam u bolnicu dok je čitava lijeva strana moga tijela bila paralizovana. Nisam mogla izustiti niti riječ”, rekla je Teixeira koja se potom neobjašnjivo oporavila.

Nakon 40 minuta više nije pokazivala nikakve simptome.

“Čak je i medicinskom osoblju trebalo neko vrijeme da shvati šta se dogodilo”, dodala je najstarija članica brazilske olimpijske reprezentacije.

  • Janice-Teixeira2
  • “Sada jedem mnogo voća i povrća i izbjegavam masnoće. Ne pijem, ne pušim i nadam se da ću se s takvim stilom života još dugo vremena baviti sportom jer u streljaštvu godine nisu faktor. Ako mislite da ću u Riju završiti svoju karijeru, tada griješite. Borit ću se i za nastup u Tokiju 2020. Ono što se meni dogodilo je ozbiljno, ali sada sam ovdje kako bih čitavom svijetu pokazala kako ako nešto želite tada to i možete”. (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje