Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminula najtalentovanija MMA borkinja

Preuzmite sliku

Svjetsku borilačku zajednicu šokirala je vijest o smrti MMA borkinje Victorije Lee, 18-godišnje sestre velikih zvijezda, Christiana i Angele Lee.

Strašne vijesti dolaze sa Havaja, a putem Instagrama otkrila ih je jedna od najvećih ženskih MMA zvijezda na svijetu i ONE Championship prvakinja, Angela Lee.

Ona je otkrila kako je preminula njena sestra, 18-godišnja Victoria Lee, koja je također bila članica najveće azijske borilačke promocije. Victoria se trebala boriti 14. januara na prvoj ovogodišnjoj ONE-ovoj priredbi te je ova vijest i zbog toga apsolutni šok.

Angela je na Instagramu napisala kako je Victoria preminula 26. decembra prošle godine, ali da porodica do sada nije tu vijest htjela pustiti u javnost. Nije navedeno koji je razlog smrti ove izuzetno talentirane mlade sportašice koja je sve tri dosadašnje MMA borbe uspješno odradila u ONE Championshipu.

Victoria je briljirala u mlađim kategorijama, kombinirajući grappling, brazilski jiu-jitsu, hrvanje te borbu na nogama i iz tog je razloga dobila priliku za profesionalni debi kad je imala samo 16 godina.

U toj borbi, ali u preostale dvije je samo potvrdila kakav ogroman talent posjeduje te je prema prognozama trebala postati jedna od najboljih na svijetu, upravo poput svoje 26-godišnje sestre Angele.

Svakako vrijedi navesti i da je sve tri svoje pobjeda Victoria upisala prekidom.

U ONE Championship promociji bori se i njihov brat Christian, također ONE-ov prvak te jedan od najpopularnijih boraca u organizaciji, a talentirani borac u usponu je i najmlađi brat Adrian. (Gol.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,