Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Premijer poručio Đokoviću: Nije važno kolika ste zvijezda, bez vakcine nema učešća na Australian Open-u

Preuzmite sliku

U australijskoj državi Victoria od prije nekoliko dana vakcinacija je obavezna. U ponedjeljak je tamošnji premijer jasno rekao da Novak Đoković neće moći da učestvuje na Australian Open-u ukoliko ne bude vakcinisan.

Victoria je donijela zakon po kome svi zaposleni, a to uključuje i profesionalne sportiste, sve koji na neki način rade na organizaciji i održavanju profesionalnih sportskih događaja i sve članove ekipa broadcastera tih događaja moraju da budu vakcinisani.

Rok za primanje prve doze je 15. oktobar, rok za primanje druge doze je 26. novembar.

Ako u prvom momentu nije bilo jasno kako će se to odraziti na održavanje Australian Opena i da li će taj zakon važiti za igrače i igračice koji bi došli na turnir, sada dileme više nema.

Premijer Dan Andrews veoma jasno je poručio najboljem teniseru svijeta, osvajaču 20 grand slam titula i devetostrukom šampionu Australian opena da bez vakcine neće moći da dođe u Melbourn.

Nije važno kolika ste zvijezda. Bez vakcine nema učešća na turniru.

“Te titiule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, poručio je premijer Andrews. (Sport Klub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje