Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljeni bh. sportaši koji će učestvovati na EYOF-u

Preuzmite sliku

U Sarajevu su predstavljeni bosanskohercegovački sportaši koji će učestvovati na EYOF-u. Bosnu i Hercegovinu u pet sportova – alpskom skijanju, ski trčanju, klizanju, biatlonu i snowboardu će predstavljati 21 sportaš, osam trenera, šef misije i njegov zamjenik.

U Sarajevu su predstavljeni bosanskohercegovački sportaši koji će učestvovati na EYOF-u. Bosnu i Hercegovinu u pet sportova – alpskom skijanju, ski trčanju, klizanju, bijatlonu i snowboardu će predstavljati 21 sportaš, osam trenera, šef misije i njegov zamjenik.

Izet Rađo, zamjenik predsjednika Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine je poručio sljedeće:

“Bosna i Hercegovina je ponosna na projekat koji će probuditi emocije i dizajnirati mladim ljudima budućnost – da imaju sjećanje i viziju kako da žive. Dolazi nam mladost Evrope i to je dobra poruka. Učinimo sve da naša mladost ostane u Bosni i Hercegovini i da budu ekselentni”.

U alpskom skijanju Bosnu i Hercegovinu će predstavljati: Niam Petrović, Esma Alić, Aiša Kantardžić, Ajlin Zuhrić, Salih Hasanbegović, Kemal Karić i Strahinja Arnaut.

Njihovi treneri će biti Almir Bužo i Mirza Nezirović.

U ski trčanju će Bosnu i Hercegovinu predstavljati: Đorđe Santrać, Marija Jokić, Anđela Samarždija, Predrag Pantić, Uroš Lalović i Nikola Gavrilović.

Njihovi treneri će biti Goran Santrać i Dragan Jeftović.

Bosanskohercegovački biatlonci su: Aleksa Vuković, Marija Jokić, Anđela Samardžija, Andrija Jugović, Luka Vrećo i Davor Škipina.

Treneri biatlonaca će biti Goran Muminović i Bojan Mimić.

U snowboardu predstavnici su: Asja Klačar, Selima Memić i Sumeja Zaimović.

Njihov trener će biti Haris Burić. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: