Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potrebna podrška s tribina: Odbojkašice Slobode s optimizmom očekuju sutrašnji duel sa Brčankama

Preuzmite sliku

Na današnjoj pres-konferenciji Odbojkaškog kluba Sloboda upriličeno je potpisivanje sponzorskog ugovora kluba sa Pivarom Tuzla, a najavljena je i sutrašnja utakmica 8. Kola Premijer-lige za odbojkašice između ekipa Slobode i aktuelnog prvaka BiH Jedinstva iz Brčkog. 

Ugovor o saradnji sa Pivarom Tuzla vrlo je značajan korak za Slobodu, a zajednički interes je u tome što je Pivara Tuzla ovim pokazala da je zainteresirana za ulaganje u zdrave sportske kolektive sa kvalitetnom sportskom ambicijom i jasnim vizijama razvoja. Kako je istakao direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, Odbojkaški klub Sloboda je četvrti klub sa kojim kompanija potpisuje ovakav ugovor i da kompanija ima namjeru i dalje ulagati u tuzlanski sport i šire. Salihović je naglasio da je Pivara Tuzla prepoznala kvalitete koje ima Sloboda i da očekuje da će i u budućnosti ovakva saradnja postojati. Ugovor je u ime uprave kluba potpisao Samir Mačkovića.

Kapitenka Sanja Kojić-Đurić i reprezentativka Amela Hadžić s optimizmom očekuju sutrašnji duel sa Brčankama. Obje ističu da ekipa Slobode osjeća respekt prema igračicama Jedinstva koje su aktiuelne prvakinje i koje godinama vladaju bh. odbojkom. Ipak, ističu da je Sloboda spremna za dobru utakmicu i jak otpor Brčankama. Također, pozivaju publiku, jer će podrška s tribina biti itekako potrebna, a obećavaju kvalitetnu odbojku kako je to bilo i ranijih godina kada u Tuzli gostuje Jedinstvo.

Najavljeno je da će prije početka utakmice biti predstavljene igračice iz omladinskog pogona Slobode, te da će utakmica imati i humantirani karakter, jer će prihod biti uplaćen za liječenje jednog oboljelog dječaka.

Utakmica se igra sutra u maloj dvorani Mejdana u 16.30 sati. (M.Petrović)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,