Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posustao nekoliko metara pred ciljem: Rivali mu pomogli da završi utrku

Preuzmite sliku

Dirljivi video objavljen na internetu pokazuje atletičara koji je učestvovao u trci od 10 kilometara u Bangkoku na Tajlandu, a koji je samo nekoliko metara od cilja pao na stazu zbog iscrpljenosti organizma i jakih bolova u nogama.

Kada su to vidjeli njegovi rivali sa kojima se ovaj atletičar prije nekoliko trenutaka borio za pobjedu vratili su se po nejga i pomogli mu da završi utrku. Ovaj snimak zabilježila je 22-godišnja gledateljka Lalita Photchimphlee koja je kazala kako je takmičar doživio jake grčeve koji su ga zaustavili nekoliko metara od cilja.

‘Ovaj takmičar je doživio trenutak nemoći koji nastaje kao rezultat činjenice da su zalihe glikogena ispražnjene, što izaziva bolove u mišićima u nogama. U ovom slučaju potrebno je napuniti hemijsku ravnotežu organizma ugljikohidratima jer će u protivnom tijelo početi izvlačiti energiju iz masti i proteina, koji mogu naštetiti mišićima’ kazala je Photchimphlee koja dodaje kako je ostala oduševljena gestom ostalih takmičara koji su reagovali na ovakav način.

Video je pobrao brojne simpatije korisnika interneta širom svijeta koji su oduševljeni gestom ovih atletičara, a kojima je kolega bio važniji od plasmana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,