Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponosni otac fenomenalne Lane Pudar otkrio tajnu uspjeha mlade plivačice

Preuzmite sliku

Fenomenalna bh. plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 100 metara leptir na Evropskom juniorskom prvenstvu u Rimu. Tako je mlada Mostarka na ranije dva osvojena srebra dodala i dodala ono najsjajnije odličje.

Njen otac Velibor Pudar nije krio sreću i ponos zbog uspjeha svoje kćerke, a u razgovoru za “Radio Sarajevo” otkrio je tajnu njenog uspjeha i zbog čega ona već kao 15-godišnjakinja ima punu vitrinu medalja.

  • – Ona je samovjerena, svjesna svojih kvaliteta. tajna je u tome što trenira kako treba, posvećana je sportu, školi… Dok njene drugarice uživaju, ona je u bazenu i trenira. U 4, 5 sati ujutro ustane da trenira, da bi navečer izašla sa drugaricama. Ništa joj nije teško… Ima Bogom dat talenat, odlične trenere i to je to. Tu su uz nju 24 sata – Damir Đedović, Alena Ćemalović, Deni Mandić, te Goran Grahovac koji je njen mentor – rekao je Velibor Pudar.

  • Otkrio je da je Lana bila raspoložena pred današnji nastup, obzirom da se radilo o disciplini u kojoj je ova mlada Mostarka nepobjediva.

    – Bila je raspoložena. A znala je da je 100 metara leptir njena disciplina i da ima velike šanse za zlato. kada sam joj u šali kazao “Lana, daj pojedi za doručak te Ruskinje”, samo se nasmijala i dodala “A, jašta ću…”. To je danas i potvrdila – otkriva njen otac za Radio Sarajevo.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje