Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poklon 30 KM za derbi kola Premijer lige BiH! Tuzla City, Željezničar!

Preuzmite sliku

U subotu se na “Tušnju” sastaju dvije ekipe koje su ostvarile i te kako zadovoljavajuće rezultate u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City koja pod vođstvom Husrefa Musemića konačno na terenu zna što hoće dočekaće sarajevski Željezničar koji i dalje ne pokazuje da mu je poznat smjer kretnje, ali način na koji su pristupili nepoznatom putu je poprilično jasan.

  • POVODOM DERBIJA KOLA, TUZLA CITY – ŽELJEZNIČAR, MERIDIAN časti sve igrače koji danas naprave meridianbet nalog! Svi novoregistrovani igrači dobijaju POKLON 30 KM ZA BESPLATNO SPORTSKO KLAĐENJE I 300 BESLATNIH SPINOVA, za najbolju zabavu na Meridian Online Kazinu.

    Svoj POKLON preuzmi na OVOM LINKU!

    Utakmicama prvog kola ekipe su pokazale dovoljno toga da bi se već dalo naslutiti kakva nas utakmica očekuje u Tuzli. Klub koji će biti domaćin tog susreta na “Koševu” se odrekao posjeda lopte i apsolutno ga prepustio domaćem Sarajevu, uz računicu da će protivnička ekipa imati određenih problema u protoku lopte kroz zone terena, što je na kraju Tuzlacima koji su odlično iskorištavali prostore koji su im se otvarali donijelo velika tri boda u derbiju.

    Željezničar je s druge strane u prvom kolu igrao s prvakom Bosne i Hercegovine, banjalučkim Borcem i u toj je utakmici sve individualne nedostatke sakrio iza velike količine trke i zalaganja. U dijelovima terena koji su od strane stručnog štaba Tomislava Ivkovića prepoznati kao oni u kojima je Borac najjači uvijek su bili natrpani njegovim fudbalerima čiji je svaki duel bio na granici prekršaja. Prema naprijed Željo je koristio Luku Juričića čija je sposobnost otvaranja prostora za saigrače dovela i do jedinog gola koji je tim s “Grbavice” postigao u tom meču.

    U Tuzli, prema viđenom u prvom kolu, tako možemo da očekujemo Željezničar koji će pokušati spriječavati Tuzlake da razvijaju svoju igru, te domaćina koji će skautiranjem protivnika puštati Želji da radi ono što radi najslabije, te to pokušati iskoristiti.

    Ono što svakako pred početak meča treba akcentovati su dva centarfora: Sulejman Krpić kod Tuzla Cityja i Juričić kod Željezničara, koji će biti neophodni u svojim timovima za ostvarivanje planova koji se pred samu utakmicu kreiraju

    Može li Željezničar do pobjede?

    Meridian nudi za pobjedu Željezničara najveću kvotu na planeti – 3.90!

    *kvote su podložne promjenama, ali u svakom trenutku Meridian ima najveće kvote na planeti za Premijer ligu BiH!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje