Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako je komentator HRT-a ispratio odličnu utrku Lane Pudar: “U stazi broj 6, 16-godišnje čudo…”

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) osvojila je bronzanu medalju na 100 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Mostarka je do historijske medalje za BiH došla preplivavši dionicu u vremenu 57 sekundi i 27 stotinki, odnosno 61 stotinku sporije od Šveđanke Louise Hansson koja je osvojila zlato. Drugo mjesto je osvojila Francuskinja Marie Wattel (56.80).

Pored odličnog nastupa Lane Pudar, Bosance i Hercegovce je oduševila i reakcija HRT-ovog komentatora Luke Petrineca, koji je sipao hvalospjeve na račun naše predstavnice.

“U stazi broj 6,Lana Pudar,šesnaestogodišnje čudo od djeteta iz Bosne i Hercegovine. Novi veliki rezultat za Bosnu i Hercegolvinu. Sjajna Lana Pudar osvojila je novo veliko odličje na velikom natjecanju, poslije bronce na svjetskom evo i bronce na europskom prvenstvu…”, govorio je u superlativu komentator HRT-a o velikom uspjehu Lane Pudar.

Podsjećamo, Lana se danas plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Rimu na 200m delfin tehnikom plasiravši se kao prva u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Pudar je na kraju zabilježila vrijeme 2.10.82. Lana je sve vrijeme kontrolisala trku i na svakom okretu bila prva u svojoj grupi, ali njeno vrijeme nije bilo među najboljih pet u kvalifikacijama. Prvo vrijeme ukupnih kvalifikacija zabilježila je Helena Bach Rosendahl sa 2.08.66.

U polufinale se kvalifikovala i Amina Kajtaz, koja nastupa pod hrvatskom zastavom, a  koja je dužinu isplivala vremenom 2.14.10, što je također bilo dovoljno za polufinale. Polufinalne trke plivaju se večeras u 19:26h.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,