Foto: Tuzlanski.ba

Jučer je na parketima širom BiH započela nova sezona odbojkaške Premijer lige.

zok-sloboda-odbojka1

Svoj premijerni nastup u Premijer ligi imala je ekipa ženskog odbojkaškog kluba Sloboda – Tuzlafarm, nažalost, zahvaljujući sudijama, neće pamtiti po dobrom.

Tuzlanke su poražene u Gradačcu od ekipe Kula Gradačac rezultatom 3:2, po setovima 18:25, 15:25, 28:26, 25:21 i 16:14. Iako je pri rezultatu 0:2 za naš tim sve mirisalo na pobjedu, na scenu je stupila sutkinja Dijana Vidović iz Modriče, koja je režirala preokret, a kasnije i pobjedu domaćina pred velikim brojem posjetilaca u gradskoj dvorani u Gradačcu.

zok-sloboda-gostovanje12

-Suđenje na meču bilo je krajnje tendenciozno i direktno je uticalo na rezultat. Očekujem da će direktor takmičenja i odgovorni ljudi u savezu pogledati snimku ove utakmice i odrediti se prema tome. Igrom naših djevojaka sam dosta zadovoljan, one su zaslužile pobjedu u ovom nastupu - kazao je Almir Žilić, šef stručnog štaba ŽOK Sloboda – Tuzlafarm.

Naime, pri vodstu naše ekipe od 2:0 po setovima i u trećem, činilo se odlučujućem, tuzlanske farmaceutkinje imale su rezultat 24:23, te meč loptu za pobjedu. Do poena je i došlo kada je linijski sudac pokazao da je lopta u polju i poen za našu ekipu, da bi sutkinja Vidović iz samo njoj poznatih razloga dosudila poen u korist domaćih igračica, koje su ovaj set riješile u svoju korist na razliku u poenima 28:26.

zok-sloboda-gradacacc-gostovanje

Katastrofalno suđenje nastavljeno je i u nastavku meča, a glavna sutkinja nastavljala je sa uvažavanjem i neuvažavanjem odluka linijskog sudije, onako kako joj je odgovaralo. Kraj meča klupa ŽOK Sloboda Tuzlafarma dočekala je vidno izrevoltirana prigovarajući na sudijske odluke, a šef stručnog štaba Almir Žilić nakon utakmice dobio je i crveni karton.

Ipak, tuzlanke su zahvaljujući osvajanju dva seta stigle do premijernog, možemo reći i istorijskog boda u premijerligaškom takmičenju, a mnogo više publika će moći vidjeti naredne subote u Mejdanu, kada farmaceutkinje dočekuju ekipu Bihaća. (A.M. / Tuzlanski.ba)