Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

PK “Sloboda”: Asja Zolotić osvojila dvije medalje na državnom prvenstvu u Sarajevu

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda u organizaciji Plivačkog saveza federacije BiH organizovao je državno prvenstvo za mlađe kadete i kadete, koje se održavalo u Sarajevu na Olimpijskom bazenu Otoka.

Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 17 klubova sa ukupno 244 takmičara. PK “Sloboda“ Tuzla su na ovom takmičenje predstavljalo je ukupno 7 takmičara,1 plivačica i 6 plivača: Asja Zolotić, Alen Stijepić, Danijel Iličković, Kenan Žigić, Tarik Džafić, Kiram Brčaninović i Tarik Brčaninović.

– Asja Zolotić (2005. god) je osvojila dvije medalje. U utrci na 50 prsno osvojila je srebro i na utrci 50 slobodno bronzu.

– Alen Stijepić (2002god) je u disciplini 200 m leđno bio četvrti te popravio svoje vrijeme za 18 sekundi, a u disciplini 100 m leđno zauzeo je peto mjesto. Mora se napomenuti da je drastično popravio svoja vremena i na ostalim trkama.

– Danijel Iličković i Kenan Žigić su popravljali svoja vremena i zauzimali solidna mjesta.

– Tarik Dzafić,Kiram i Tarik Brčaninović su uzeli učešće po prvi put na državnom prvenstvu i pokazali da radom i trudom u budućnosti PK “Sloboda“ Tuzla može računati na ove mlade plivače.

Uz čestitke svim plivačima na postignutim rezultatima na državnom prvenstvu PK „Sloboda“ poziva sve zainteresovane da se učlane u školu plivanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,