Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pet trkača 6. jula starta sa Ultramaratonom Vukovar – Srebrenica

Preuzmite sliku

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici organizuje VIII Ultramaraton Vukovar – Srebrenica i komemorativni program “Srebrenica 1995. – 2019.”

Pet maratonaca Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac, istrčat će ultramaratona od Vukovara do Srebrenice u razdoblju od 6. do 10. jula. Petorici maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim učešćem žele podržati projekat i na taj način odati počast žrtvama.

Polazak je predviđen 6. jula 2019. godine u 9.00 sati sati iz Memorijalnog centra Ovčara, a dolazak u Potočare 10. jula, najavili su organizatori.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Komemorativni program “Srebrenica 1995. – 2019.” održat će se 8. jula u Islamskom centru Zagrebu s početkom u 19.00 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje