Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Paraolimpijci plasirali se u finale: Srebro imamo možemo li vratiti izgubljeno zlato iz Pekinga

live bh reprezentativci u s
Preuzmite sliku

Paraolimpijska selekcija u sjedećoj odbojci pobjedom protiv reprezentacije Njemačke rezultatom 3:0 po setovima (25:19; 25:20; 25:14) plasirala se u finale paraolimpijskih igara u Londonu 2012.

\"live

U finalu naši momci će se vjerovatno sastati sa najboljom selekcijom Irana koji je apsolutni favorit u drugoj polufinalnoj utakmici protiv selekcije Rusije. Od Irana smo poraženi na prethodnim paraolimpijskim igrama u Pekingu. Prije odlaska u London u izjavama za medije naši momci su rekli da će dati sve od sebe kako bi se u Bosnu i Hercegovinu vratili sa zlatnom medaljom.

Podsjećamo da je u Iranu sjedeća odbojka nacionalni sport broj 1, iranci u ovaj sport ulažu znatno više novca nego je to slučaj sa našom selekcijom.

Imali smo sreće i prilikom žrijeba jer smo se našli u istoj grupi sa braniocima zlatne medalje irancima, tako da se s njima nismo mogli sastati prije samog finala iako smo poraženi od Irana u grpnoj fazi takmičenja našim momcima je to samo motiv više za finalnu utakmicu u kojoj će vjerujemo ostaviti zadnji atom snage kako došli do pobjede.

U polufinalnoj utakmici bh paraolimpijci pobjedili su Njemačku koja do sada nije imala ni jedan poraz, odigrali su jednu vrlo kvalitetnu utakmicu i ni jednog momenta nisu dozvoljavali njemcima da naprave bilo kakvo iznenađenje.

Ovi momci već dugo vremena predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. Osvajanje medalja postala im je rutina, nadamo se da će se iz Londona vratiti sa zlatom.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: