Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pannonia Super Fights: Atraktivne i vrhunske borbe u maloj sali SKPC Mejdan

Preuzmite sliku

U organizaciji Icon Jiu Jitsu tima iz Tuzle održat će se prvi Super Fight-ovi u BiH u maloj sali SKPC Mejdan 29.2. sa početkom u 16h.

Šta znači „Super Fight“?

Super Fight-ovi su dogovorene borbe na pozivnice koje se održavaju po dogovorenim pravilima. Publika u Mejdanu imat će priliku uživati u 10 Brazilian Jiu Jitsu borbi u kimonu gdje će se boriti 6 takmičara iz Tuzle i to Armin Bajrić, Omar Huseinagić, Alen Ramić, Mirza Hamzabegović, Mirza Prosičanović i Ramiz Lupić!

Protivnici domaćim takmičarima za BJJ borbe dolaze iz Sarajeva, Splita i Vinkovaca!

„Pannonia Super Fights“ će okupiti 17 raznih prijateljskih timova, a gosti dolaze iz Ženeve, Lodz(PL), Splita, Zadra, Zagreba, Vinkovaca, Đakova, Novog Sada, Beograda, Teslića i u najvećem broju sportski prijatelji iz Sarajeva.

  • U drugom dijelu večeri će biti 9 GRAPPLING borbi po ADCC PRO pravilima, a to je borba bez kimona gdje pravila dozvoljavaju još neke dodatne stvari u odnosu na standardna BJJ pravila. ADCC (Abu Dhabi Combat Club) u BiH funkcioniše od 2018-e godine koji zastupa Icon Jiu Jitsu tim. Prošle godine je glavni trener i osnivač tima Mirza Karač izabran za predsjednika ADCC federacije za Bosnu i Hercegovinu od strane predsjednika svjetske ADCC federacije Marka Leistena iz Helsinikija.

    “Sada imamo prvo buđenje BiH scene jer grepling scena u BiH ranije nije ni postojala, a sve ovo je razlog više da posjetite Mejdan u subotu 29-og Februara i ispratite veoma uzbudljive borbe”, navode organizatori.

    U borbi večeri najuspješniji domaći takmičar Rijad Grabčanović (22) će odmjeriti snage sa veoma opasnim MMA borcem, BJJ „black beltom“ Poljakom Marcin Bandelom (31), bivšim UFC borcem koji  dolazi iz Lodza, Poljska, a brani boje svog tima Zenith BJJ Lodz. Grabčanovića očekuje debi u ADCC Pro kategoriji gdje će sigurno dati sve od sebe za pozitivan rezultat. Poljaka BiH scena pamti po zadnjem BiH ADCC-u u Tuzli gdje je dominatno završio 6 protivnika i postao apsolutni BIH PRO prvak. Na istom ADCC-u Rijad Grabčanović je pobjedio 5 borbi u INTERMEDIATE kategoriji gdje je takođe postao apsolutni INTERMEDIATE prvak BiH.

  • 29-og će biti okršaj dva apsolutna šampiona sa tuzlanskog ADCC-a, a našem Rijadu je ovo do sada najveći izazov u karijeri.

    Kupovinom ulaznice za event ćete pomoći u samoj organizaciji nadolazećih projekata kao što je svjetsko prvenstvo u Abu Dhabiu za dva takmičara koje će biti održano sredinom Aprila. Cijena ulaza je 5 KM, a očekivano trajanje priredbe je od 16h do 21h!

  • Vidimo se u Mejdanu, vaš Icon Jiu Jitsu Team Tuzla!

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje