Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovogodišnja “Trka kroz Srbiju” bez biciklista iz BiH

bk-zmaj-od-bosne-trka-01a
Preuzmite sliku

Trka kroz Srbiju eminentno je biciklističko takmičenje, na kome ove godine neće nastupiti predstavnici Bosne i Hercegovine. Na trci, kako je najavljeno, učestvovati će predstavnici preko 20 zemalja Evrope, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. Trka se vozi od 11. juna (startom u Nišu) do 16. juna.

bk-zmaj-od-bosne-trka-01a

Bosanskohercegovački biciklisti zbog nedostatka finasijskih sredstava ove godine neće učestvovati na međunarodnoj “Trci kroz Srbiju”.

Bivši selektor bh. reprezentacije, trener i direktor Biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne” iz Tuzla Hajrudin Trle kazao je, da je poražavajuće za bh. biciklizam, da se na adekvatan način nije iznašla mogućnost odlaska bh. ekipe na ovu prestižnu međunarodnu trku, saopćeno je iz BK Zmaj od Bosne.

Trka kroz Srbiju ove godine voziti će se bez reprezentativaca naše zemlje, jer Biciklističkom savezu nedostaje finansijskih sredstava da obezbijedi odlazak ekipe do susjedne države“, kazao je bivši selektor bh. reprezentacije i trener i direktor Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne Tuzla, i dodao: “To je nezamislivo i sasvim poražavajuće za bh. biciklizam, da se na adekvatan način nije iznašla mogućnost odlaska bh. ekipe na ovu prestižnu međunarodnu trku. Dok sam ja bio selektor, takođe nije bilo značajnijih sredstava za ove namjene, uglavnom su klubovi snosili troškove te pojedinci koji su u tom momentu bili uz selekciju. Međutim, niti imam moć a niti želju boriti se više za državni tim.

Iz kluba ističu i kako neodlazak selekcije na ovogodišnju “Trku kroz Srbiju” daje jako lošu sliku bh. sporta, a ukoliko se nastavi sa sličnom praksom i u budućnosti, bh. biciklizam biti će potpuno obezvrijeđen.

Na trci će učestvovati predstavnici iz više od 20 zemalja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: