Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ORK \”Tuzla\” započeo pripreme za nastup u Prvoj ligi FBiH!

ork tuzla okupljanje
Preuzmite sliku

Omladinski rukometni klub \”Tuzla\” sinoćnjim okupljanjem u velikoj dvorani Mejdan zvanično je otpočeo pripreme za novu takmičarsku sezonu.

\"orkPopularni \”Jarčevi\” nakon samo dvije godine postojanja okušaće se u Prvoj ligi FBiH, a trenerskom dvojcu Ismir Bašić – Admir Ađulović na prozivci se odazvalo 20 – ak igrača.

ORK \”Tuzla\” će bez ikakve sumnje u prvoligaškom društvu biti ubjedljivo najmlađi tim s obzirom da je njihov najstariji igrač Edin Mujić rođen 1989. godine!

\”Naše ambicije u Prvoj ligi FBiH se isključivo odnose na to da ovaj mladi tim stekne što više iskustva. Da se kroz utakmice što više uigravaju, jer ovo je grupa igrača od kojih se tek za četiri – pet godina mogu očekivati ozbiljniji rezultati\”, ističe Ismir Bašić, trener \”Jarčeva.

Pošto je riječ o igračima koji tek ulaze u svijet rukometa, u Klubu su se pobrinuli da oko sebe imaju par iskusnijih rukometaša koji će im biti uzori. Onih na koje će se osloniti i koji će ih voditi kroz prvoligaško takmičenje.

Tako se Tuzla pojačala sa četiri igrača koji su dogovorili dvogodišnju vjernost Klubu: Edinom Mujićem koji je stigao iz lukavačkog Omladinca, Anelom Hidanovićem (Maglaj), te Liborom Samekom i Anelom Hidanovićem, dvojcem pristiglim iz redova gradskog rivala Slobode.

\"ork

\”Mislim da su ovo prava pojačanja za Tuzlu jer je riječ o iskusnim, ali i mladim rukometašima. Uz njih će naši talenti puno naučiti\”, mišljenja je Bašić.

Rukometaši ORK \”Tuzla\” narednih 14 dana će raditi na podizanju fizičke spreme. Treninzi će se odvijati u Mejdanu, na stadionu Tušanj i Slanoj Banji, te teretani, nakon čega će uslijediti tehničko – taktičko usavršavanje tima.

Svoju prvu igračku provjeru \”Jarčevi\” bi trebali imati 8. i 9. septembra na turniru u Tešnju gdje će se naći u društvu beogradskog Uba, Loznice i domaćina Tešnja.

Nakon toga u planu je odigravanje još pet – šest prijateljskih susreta čime bi se finalizirale pripreme za premijerni nastup u prvoligaškom takmičenju koje bi trebalo otpočeti u prvoj sedmici oktobra mjeseca.

Tuzlasport.com / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: