Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ohrabrujuće vijesti iz Pariza: Schumacher pri svijesti nakon odrađenog tretmana

Preuzmite sliku

Vijest da je legendarni Schumi tajno prebačen u parišku bolnicu zatekla je sve fanove jednog od najboljih vozača Formule 1 u njenoj historiji

Međutim, posljednje informacije koje su ‘procurile’ u javnost govore da je Michael pri svijesti, te da je urađena stanična terapija za liječenje bolesti srca prošla uspješno.

“Tretman je prošao uspješno i Schumacher je pri svijesti”, rekla je medicinska sestra.

Podsjetimo, 29. decembra 2013. godine, Michael Schumacher bio je na skijanju u francuskim Alpama. Legendarni vozač Formule 1 pao je izvan obilježene staze. Vijest da se Schumacher povrijedio na skijanju prostrujila je internetom, prve informacije bile su da se radi o lakšoj povredi, ali to je, nažalost, bila pogrešna informacija.

Ubrzo je Schumijeva nesreća postala glavna vijest u svim medijima, a njegovi navijači sa strepnjom su čekali svaku novu informaciju.

One nisu bile dobre. Iz univerzitetske bolnice u Grenobleu potvrdili su kako se Schumacher nalazi u komi, da ima izljev krvi u mozak i da je kritično. Jurio je u bolidu 250 kilometara na sat kroz zavoje, a sad se borio za život nakon što je pao možda s pola metra visine.

Michael je u francuskim Alpama, gdje u vlasništvu ima kolibu u planinama, bio na odmoru, a čim se pročula vijest da je u teškom stanju, odmah je u bolnicu u Grenobleu stigao jedan od najboljih francuskih neurohirurga, Gerard Saillant, dobar Schumijev prijatelj koji ga je operisao i 1999. godine nakon nesreće na utrci u Silverstoneu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje