Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održan turnir ‘Panonika Beach Volley Tuzla 2021.’

Preuzmite sliku

U subotu 14.08.2021. godine na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli, održan je turnir u odbojci na pijesku, u organizaciji udruženja ‘Tuzla Beach Volley’ i ‘Panonika Tuzla BiH’.

Odbojka na pijesku je veoma popularan sport u svijetu, a mi smo nakon 4 godine organizovali turnir koji će nadamo se postati i tradicionalni turnir, navode organizatori.

  • Cilj ovog turnira bila je promocija i popularizacija odbojke na pijesku, sporta i zdravog življenja uopće, zatim promocija grada Tuzle sa svojim turističkim i rekreativno-sportskim sadržajima, te nezaobilazno druženje i razvijanje takmičarskog duha.

    Propozicije turnira:

    Igralo se po principu 3 na 3 uz obavezu da u ekipi bude jedna djevojka. Turnir je trajao jedan dan sa početkom u 09:00 a završen je u 18:00 sati, a igralo se po grupnom sistemu.

    Na turniru je učestvovalo 12 ekipa sa ukupno 36 odbojkaša/ce te odigrane su 24 utakmice.

  • Ekipe učesnice su: Vukovije, Vukovije II, Truba Hawai, Pivnica Zrno Soli, Kiseljak, BumBar, Tri leće, Volley Rainci, NGM Stupari, Puleni, Trocal i Antalya.

    Nakon kvalifikacijskih utakmica održano je četvrtfinale, polufinale i finalno razigravanje za prva tri mjesta.

    Plasman nakon odigranih utakmica je sledeći:

    1. mjesto Volley Rainci (Lejla Bureković, Mirnes Idrizović i Ahmet Omerović)
    2. mjesto Puleni (Amina Ibrišimović, Kenan Fazlić i Haris Suljić)
    3. mjesto Vukovije (Alma Redžić, Ismail Majdančić i Azur Majdančić)

    Najbolji igrač/ica turnira je Lejla Bureković, te je kao nagradu osvojila od našeg sponzora „Optika Smajlović“ poklon bon u vrijednosti od 100 KM.

    Prvoplasirana ekipa je osvojila uz novčanu nagradu pehar i medalje, sedmičnu ulaznicu na Panonska jezera i korištenje kuće na 24h „Sky House Batva“. Drugoplasirana ekipa novčanu nagradu i medalje, a trećeplasirana novčanu nagradu i medalje.

    Turnir ne bi bio organizovan na ovako visokom nivo bez pokrovitelja Panonika Tuzla BiH, Rio sokovi, Tropico sokovi, PZU Apoteke Tigris Farm, Alfa 24, Optika Smajlović, Sky House Batva, Pite kod Simbade i Caffe bar Antalya.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje