Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održan IX Memorijalni šahovski turnir ”Vehid Mevkić – Valter” (FOTO)

Preuzmite sliku

U Agora centru u Simin Hanu danas je održan deveti po redu Memorijalni šahovski turnir “Vehid Mevkić –Valter”, u organizaciji Udruženja građana Agora i Udruženja penzionera/umirovljenika Mjesne zajednice Simin Han.

Na turniru je učestvovalo 36 igrača sa područja Grada Tuzle, a prvi potez turnira je napravila Paša Mevkić, supruga Vehida Mevkića – Valtera. Igralo se sedam kola po Švajcarskom sistemu, sa tempom igre deset minuta po igraču. Sudija turnira je bio Ramiz Avdić.

Prvo mjesto je osvojio Dilaver Halilović sa 6,5 poena, drugo Faruk Hadžić sa 5,5 poena, dok treće, četvrto i peto mjesto dijele Osman Bajić, Derviš Čizmić i Ahmet Šehanović sa po 5 poena.

Turnir se organizuje u čast Vehida Mevkića Valtera, zaljubljenika šaha čiju su karijeru obilježili izuzetni nastupi i rezultati u Šahovskom klubu ”Zlatibor” iz Slavinovića. Vehid Mevkić Valter je bio borac Armije Bosne i Hercegovine i naš dugogodišnji sugrađanin. Za sobom je ostavio samo dobre stvari, iskrena prijateljstva i mnogo lijepih sjećanja, a turnir se organizuje povodom njegovog rođendana, kako bi očuvali sjećanja i odali počast ovom velikom čovjeku koji je i sam bio vrsni šahista.

Organizaciju turnira finansijski su podržali Fondacija tuzlanske zajednice i Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje