Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odbojkašice Slobode slavile važnu pobjedu nad ekipom Bihaća

zok-sloboda-mejdan
Preuzmite sliku

Odbojkašice Slobode danas su u Mejdanu u okviru 11. kola Premijer lige BiH slavile veoma važnu pobjedu rezultatom 3:0 nad ekipom Bihać Preminger.

Za igračice Almira Žilića bio je ovo meč od velikog značaja obzirom da ih ova pobjeda ostavlja u utrci za play off.

Tuzlanke su od samog početka uz podršku oko 500 gledatelja gošćama iz Bihaća pokazale da silno žele pobjedu u ovom susretu pa su tako već u prvom setu povele sa (25:17), drugi set je bio najubljedljiviji u korist ŽOK Sloboda (25:9) dok su igračice Bihać Premingera najviše poena postigle u trećem setu (25:19).

Najzaslužnija za pobjedu u redovima Slobode bila je Edina Begić kojoj je ovo bio premijerni nastup u dresu ŽOK Sloboda. Proteklih godina Begić je nastupala u SAD-u. Pored Edine Begić raspoložene za igru bile su još i Kojić-Đurić, Hadžić, Kešina i Omerović.

Veoma sam zadovoljan igrom djevojaka, dale su svoj maksimum i rezultat nikako nije mogao da izostane. Ovo nam je bila najvažnija pobjeda u polusezoni, sada slijedi pauza koju ćemo gledati da makismalno iskoristimo pred nastavak prvenstva” kazao je za Tuzlanski.ba trener ŽOK Sloboda Almir Žilić.

Ova utakmica imala je i humanitarni karakter jer su gledaoci skupljali slatkiše za djecu na Odjelu pedijatrije UKC-a Tuzla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,