Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Očekuje se preko 2.500 učesnika: U nedelju 20. ulična trka “Vivicitta – Tuzla 2015”

vivicitta
Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama SPKC „Mejdan“ održana press konferencija povodom organizacije “20. ulične trkae “Vivicitta – Tuzla 2015“.

Predstavnici AK „Sloboda-Tehnograd“ Kada Delić-Selimović i Amel Dedić, te predstavnik udruženja studenata Medicinskog fakulteta „Medicus“ u Tuzli Nermin Alibašić govorili su o tehničkoj orgnizaciji ove velike međunarodne tradicionalne ulične trke.

Trka će se održati u nedelju 12. aprila, sa početkom u 10:30 sati. Start trke je ispred Doma mladih, a cilj na Trgu Slobode.

Trči se 200m, 1000m, 2000m i 12.000 m, na kojoj ove godine očekujemo preko 2.500 učesnika, učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, studenata, rekreativaca i aktivnih atletičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine” istakla je direktorica AK „Sloboda-Tehnograd“ Kada Delić-Selimović.

U okviru ove manifestacije bit će promovisan i Svjetski dan zdravlja gdje će predstavnici udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli iz Udruženja “MEDICUS” vršiti mjerenja vrijednosti osnovnih vitalnih parametara: krvnog pritiska, broja otkucaja srca i broja respiracija, na osnovu čega će se poslije dobijenih rezultata uraditi analiza i zaključak.

Ovom prilikom pozivamo građane Tuzle da se odazovu i izadu na ulice grada Tuzle i pozdrave učesnike ove velike sportske manifestacije, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,