Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oboren rekord Tuzlanske biciklijade: Četiri hiljade biciklista odvezlo vožnju dugu 14 kilometara (FOTO)

Preuzmite sliku

Rekordnih četiri hiljade biciklista učestvovalo je na ovogodišnjoj, sedmoj po redu Tuzlanskoj biciklijdi koja je u našem gradu održana u organizaciji Biciklističkog kluba Tuzla.

U dužini od 14 kilometara biciklisti su vozili južnom i sjevernom saobraćajnicom, a tradiconalno start i cilj su bili u tuzlanskom naselju Stupine.

Ove godine, prema riječima odganizatora učestvovalo je četiri hiljade učesnika svih starosnih dobih, a za najmlađeje je upriličena i mini biciklijada u dužini od jednog kilometra.

“Biciklijada je pokazala da u Bosni i Hercegovini rekreativni i takmičarski biciklizam postaje sve popularniji. Problem nam još uvijek predstavlja nepostojanje biciklističke staze u gradu, zbpog čega sigurnost biciklista nije na zavidnom nivou, ali iz Gradske uprave Tuzle smo dobili obećanje da će i to uskoro biti riješeno”, rekao je Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla.

Biciklisti su kako je prethodno bilo i najavljeno odvezli predviđenu dužinu od ukupno 14 kilometara. Biciklisti su se kretali rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Nakon završetka vožnje upriličen je i prigodan zabavni program i podjela nagrada.

Najmnogoljudnija rekreativna biciklijada u BiH je organizovana uz podršku EU info centra BiH te ostalim prijateljima događaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,