Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljen snimak zastrašujućeg pada nakon kojeg je biciklista završio u komi

Preuzmite sliku

Holandski biciklist Fabio Jakobsen, koji je teško pao u samoj završnici prve etape utrke Kroz Poljsku, nalazi se u životnoj opasnosti.

“Istina je, njegov je život ugrožen. Izgubio je jako mnogo krvi te je zadobio brojne ozljede glave. Oslobodili smo mu sve dišne puteve te dali kisik i sve potrebne lijekove. Srce radi normalno”, kazala je liječnica utrke Barbara Jerschina.

Jakobsen je u posljednjim metrima etape pokušao preteći sunarodnjaka Dylana Groenewegena koristeći mali prostor između njega i zaštitne ograde, ali Groenewegen je pri brzini od 80 kilometara na sat skrenuo udesno s isturenim laktom u namjeri da zatvori Jakobsenu prolaz, a to je imalo katastrofalne posljedice. Jakobsen je udario u zaštitnu ogradu, napravio salto u zraku te udario u suca zaduženog za foto-finiš koji se nalazio odmah do ograde.

Na društvenim mrežama se pojavio novi snimak zastrašujućeg pada kojeg je snimio gledatelj.

Na kraju je Groenewegen diskvalifikovan te mu je oduzeta etapna pobjeda koja je dodijeljena Jakobsenu. Ozljede opasne po život zadobio je i sudac na kojega je Jakobsen naletio. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,