Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obavljeno službeno vaganje pred meč Beljo – Kurzweil (FOTO)

Preuzmite sliku

Službeno vaganje pred sutrašnji meč za titulu evropskog prvaka između Damira Belje, jednog od naših najboljih boksera, i Nijemca Maika Kurzweila koji se održava u gradu Greifswaldu obavljeno je danas u 18.00 sati.

  • Beljo vaganje1
  • Kontrolirao sam se prije službenog vaganja i imao sam 91.2 kg, ali brzo sam otišao u hotel, navukao na sebe puno robe i vježbao. Uspio sam da skinem na 89.3 kg, skoro dva kilograma u roku od pola sata. Moj protivnik Maik je imao 90.2 kg” – kaže Beljo.

    Beljo će sutra braniti naslov prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji, koji je osvojio u oktobru prošle godine u Širokom Brijegu. Ukoliko ostvari pobjedu Beljo će postati prvi bokser s područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji, jednoj od četiri najvažnije organizacije u profesionalnom boksu.

    Također, zanimljivo je da je istog datuma, 6. marta prošle godine Beljo u meču protiv Kurzweila i osvojio naslov prvaka Evrope, kada ga je savladao nokautom u prvoj rundi. Ovaj put naš bokser vjeruje da će meč trajati koju rundu duže.

    Podsjetimo, Beljo je, također, peti u redu izazivača za svjetskog prvaka Krzysztofa Glowackog, saopćio je Beljin PR tim.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,