Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nurmagomedov brutalno pretukao McGregora i odbranio naslov prvaka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Dagestanac Habib Nurmagomedov je na spektakularnom UFC 229 priredbi u Las Vegasu uspio odbraniti naslov u lakoj kategoriji nakon što je savladao irskog MMA borca Conora McGregora.

Borba je u prvoj rundi samo dvadeset sekundi bila na nogama. Conor je bio vrlo neoprezan, ali uspio je kontrirati Habibu. Ipak, Dagestanac je u prvoj minuti borbe uspio u svom naumu, došao u top poziciju i Conora odveo na leđa. Habib je četiri minute bio u top poziciji u parteru i Conor je na kraju prve runde bio vrlo uspuhan.

Habib je bio znatno dominantniji i u drugoj rundi. Potpuno neočekivano McGregor je dobio sjajan kroše u bradu odmah na početku druge runde, noge su zaklecale i Irac je počeo proživljavati noćnu moru. Iako se činilo kao da bi Dagestanac mogao odmah završiti Conora, borba je otišla u parter i krenulo je Habibovo klasično dominiranje, dok McGregor nije imao rješenja za borca njegove klase.

Upitno je kome je otišla treća runda današnjeg meča jer je bila prva u kojoj je McGregor nešto pokazao. Dagestanac je u trećoj rundi promijenio taktiku i odlučio se nadboksavati s McGregorom i bio je uspješan. Iako je Irac bio vidno izmoren, i Khabib se dosta potrošio u ovoj rundi.

Habib je nakon prve minute četvrte runde uspio srušiti Conora i vrlo brzo došao u top mount. McGregor se uspio nekako izvući, ali primio je dosta batina i na kraju izgubio neck crankom.

Habib je u potpunosti izdominirao McGregora i odbranio pojas prvaka lake kategorije UFC-a, a nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima. Potom je Habibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca.

Nakon neviđenog haosa Habib i McGregor napustili su dvoranu uz posebnu policijsku pratnju. Predsjednik Dana White odbio je staviti pojas oko struka Habibu, jer je smatrao da će nastati još veći haos ako to napravi. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje