Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novi uspjesi atletičara AK ‘Sloboda Tehnograd’ na dvoranskim prvenstvima BiH

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda Zenica i Sarajevo bili su domaćini Dvoranskog prvenstva BiH za mlađe kategorije u skakačkim, bacačkim i sprinterskim disciplinama. Takmičari Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd” uspješno su se predstavili osvojivši nekoliko medalja, uz nove lične rekorde gotovo svih mladih atletičara.

Srebrnu medalju u disciplini troskok, kategorija djevojčice, osvojila je Ismihan Muratović.

Bronzanu medalju u kategoriji pionira u skoku u dalj osvojio je Nikola Pavljašević, sa postavljenim ličnim rekordom 4,43. Nikola je bio uspješan i u trci na 60 m u istoj kategoriji, gdje se također okitio bronzanim odličjem, sa ličnim rekordom u ovoj disciplini u dvorani.

Ema Mešković je u disciplini 60 m za djevojčice osvojila treće mjesto i bronzanu medalju, a uspješno se predstavila i u disciplini skok u dalj.

Odlične rezultate postigla je i mlada takmičarka Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd” Ajna Nezirovac, koja je u disciplini skok u dalj za cicibanke osvojila bronzanu medalju, te 5. mjesto na 60 m u istoj kategoriji, u konkurenciji 80 takmičarki.

U Zenici i Sarajevu nastupili su i Berina Mujanović, koja je osvojila 4. mjesto u disciplini bacanje kugle u kategorij cicibanki, te Melina Murgić, sa osvojenim 9. mjestom, u disciplini skok u dalj- cicibanke. Na prvenstvima u Zenici i Sarajevu učestvovala su 22 kluba i više od 200 takmičara.

Na takmičenju u Sarajevu nastupili su i stariji takmičari u trci na 60 m – VK, gdje je Bakir Baković osvojio 1 mjesto sa rezultaom 7:33 s, dok je Benjamin Mijatović bio drugi sa 7:37 s.

Protekli vikend je u Beogradu održano i Otvoreno dvoransko prvenstvo Srbije za takmičare do 18 godina, na kojem je nastupio i jedan od najuspješnijih takmičara AK “Sloboda Tehnograd”, petnaestogodišnji Bakir Musić, koji je u disciplini 400 metara istrčao lični rekord 52,69, saopćeno je iz Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje