Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nove medalje za članove STK ‘Kreka’ Tuzla

Preuzmite sliku

Prošlog vikenda u prostorijama STK ‘Kreka’ Tuzla održao se veći broj ekipnih takmičenja.

Stonoteniski klub ‘Kreka’ Tuzla bio je domaćin u subotu za održavanje ekipnog prvenstva za Najmlađe kadete i Najmlađe kadetkinje te ekipnog prvenstva za Juniore i Juniorke. Prije početka ekipnog prvenstva STK ‘Kreka’ Tuzla je imao ambicije i ciljeve za osvajanje medalja, što se i ostvarilo.

U kategoriji Najmlađih kadetkinja, u sastavu: Nađa Đulović, Lana Lovrić i Amila Smajilbašić, STK ‘Kreka’ je osvojio prvo mjesto, pa je trofej i najsjajnije odličje za tu kategoriju ostalo u Tuzli.

Stonoteniski klub ‘Kreka’ Tuzla pokazao je sjajne rezultate i u kategoriji Najmlađih kadeta, osvojivši medalje srebrene boje i sjajno drugo mjesto. U navedenoj kategoriji, za STK ‘Kreka’ Tuzla igrali su: Adi Muratović i Adrijan Ćurak.

U kategoriji Juniorki za STK ‘Kreka'Tuzla nastupile su: Ema Lovrić, Ajla Smajilbašić i Nađa Đulović te su sjajnom igrom obezbjedile bronzanu medalju i treće mjesto.

Nedjelja je bila rezervisana za odigravanja ekipnog prvenstva za Kadete i Kadetkinje.

Stonoteniski klub ‘Kreka’ Tuzla obezbjedio je drugo mjesto i srebrene medalje kako u muškoj tako i u ženskoj kadetskoj konkurenciji.

U kategoriji kadeta ekipu STK ‘Kreka’ su sačinjavali Kerim Fazlić, Azur Hanić i Tarik Faković, dok su za ekipu kadetkinja igrale Ajla Smajilbašić i Nađa Đulović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,